En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Några släpande bilder

Bondelivet 2018Posted by Åsa Wed, May 30, 2018 22:43:31

Lämnade den lilla i vagnen åt sitt öde (drängen) och lastade skopan full med stolpar för att stängsla in ett, för mig, nytt torpområde. Hej hej, slye och fästingar innan jag rullade fram till byn, fick tag på markägaren och tog en promenad mot sjön där och kanalen för att inspektera vad jag egentligen gett mig in på! Hej hej myggen också, där i träsket!

Hemma hade den minsta vaknat, skrämt drängen med en väldigt ovanlig bajsblöja - sömmerskegrannen hade fått rycka in - och det var snart dags för sonen att komma hem.

Tappade andan lite. Inte mått riktigt hundra på flera dagar. Tål inte riktigt värmen. Den i kombination med en malande oro för foder, bete och även vatten, sömnbrist och en överkonsumtion av vätska, är mer än magen klarar av. Den sa stopp nu ikväll, så gör inte många knop och håller mig i närheten av dasset.

Maken däremot lastade en ny skopa med stolpar och åkte ner till Ön en runda. Han säger väl hej till knotten där nere i grytan kan tänkas... Hade varit smidigare om vi varit båda, men just nu vågar jag som sagt inte. Har istället rotat runt efter hans räkningar och betalat dem. Visst är det faschinerande vilken vanemänniska man är!? Hans bankdosa accepterar inte mitt personnummer och inte heller min kod. Måste sitta och tänka till. Det gör jag aldrig annars. Det har automatiserats! Fingarna går på rutin.

Den minsta prövade en ny erfarenhet idag - engångssked. En som hon lyckat få tag på från-gud-vet-var och stoppat i munnen. Kröp över altanen med den och troligtvis hakade skaftet i mellan trallen. Den gick i bitar. Hon klöks och skriker medan blodet forsar ur munnen och jag tittar och tittar efter skedbladet där inne - skaftet låg i smulor på golvet. Plötsligt körde hon själv ner in fingrarna och fick ut bladet, misstänker att det kilat fast sig i gommen på henne. Lite tvätt och ett par minuter med nappen var det lugnt igen sen. Tills hon fick varm middag i munnen. Hellre kalla äppelbåtar och välling.

Det jag egentligen tänkte var att lägga ut lite bilder jag tagit de senaste veckorna med inte hunnit/orkat visa. Det har ju varit och ÄR fantastiskt vackert (om man ser till sta'bornas enkelriktade behov). Visst är det helt fantastiskt att man kan äta frukost ute klockan sju i nitton grader i maj, men man SKA INTE kunna göra det! Och ABSOLUT INTE vecka efter vecka!

Dags att stänga av vattnet som fyller en av vattenvagnarna och krypa ner. God natt
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by gardetlotta Fri, June 01, 2018 23:32:20

Levde på tre mackor, mjölk, kaffe och några liter vatten igår, oron tar liksom upp platsen i magen. Grannen som köper allt grovfoder och nu beställt för vintern fick betala 1000 kr balen, måtte andraskörden slå rekord!