En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Jordgubbar för hela slanten

Bondefamiljen 2018Posted by Åsa Sat, May 12, 2018 21:58:16

Igår blev det stängsling för hela familjen och släpp längs hela sjökanten för korna. Maken startade jordfräsen och jag sådde lite i landet. Vidare startade han gräsklipparen, det jobb som tar ett par timmar om man gör det halvslarvigt och ... längre tid om man gör det ordentligt... Själv hängde jag på mig röjsågen och körde en runda i trädgården. Sen kom ju fortsättningen med att räfsa upp det hela. Hönorna blev glada i alla fall! Ungarna lastade på skrindan och körde fram!

Stenbrytare! Sonen stängslade in förgätmigejen från gräsklipparen.En stund senare:Vitlöksmarodör!! Med hatten nån annanstans och den ena skon på okänd plats är hon lika skitt och lyckli' ändåSedan var det dags för den enda TV-stunden jag kräver om veckan - Let's dance. Denna fredag med korg på korg av efterlämnad tvätt som sällskap. Och så vitt jag vet står de kvar på golvet i vardagsrummet...

I natt var det sonens tur att bli dålig. Känns långsökt att "hoppas" på det dåliga vattnet (som han inte borde kommit i kontakt med) så bara att hålla tummarna att vi andra klarar oss. Precis som lillhönan har han kört en hård dag idag igen, nästan som vanligt, och lagom till kvällens middag kom det en omgång till i tröttheten.

Efter frukost kröp jag själv ner en stund. Flera krånglande nätter och långa dagar tar ut sin rätt. Men bara att pallra sig upp och sortera djur igen - kört iväg sex kor och sex kalvar till Långt Borta, och två kor med två kalvar till Ännu Längre Borta. Såna som jag hämtar hem i oktober och inte behöver bry mig nämnvärt om tills dess. Whaaa?! Självskadebenägen?!! Jag grävde upp och han började gräva ner. Ja, och hon hittade vattenkannorna!Rättaren inspekterar.Vi verkar ha välmående maskar på gården!

Hemma igen sen var det dags för lagård, som maken tog, och jag pallrade mig bort till jordgubbslandet som förvuxit totalt. Ny mission är att gräva fram ett par gångar. Men har så mycket fina plantor att jag nog får förstora landet en aning sen jag gett bort överflödet! Vill någon ha så säg till.

Gick ut efter middag och läggning av barn för att rensa den ena av raderna, men efter det tog jag slut, så dags för sängen.

Maken åkte iväg med harv och skopa till skogstorpet. Han är galen!

Till veckan som kommer firar vi bröllopsdag. Är någon sugen på tre ungar en natt till helgen och ett par pass i lagården, så säg gärna till. Jag önskar mig en stund som VI och utan krav. Wish me luck...

God natt
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.