En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Helg och måndag morgon

Bondelivet 2018Posted by Åsa Mon, May 07, 2018 10:33:15

Efter månaders övning har hon äntligen lyckats med trosorna! - halvvägs i alla fall! Och nya grejen nu är trappan! Jättespännande! Men hur kul det än är upp, innebär varenda uppsteg ett nersteg. Ingen räkmacka neråt där, även om föräldrarna är hemskast i världen! Nu kör vi det i några veckor så kanske hon glömt badrumsskåpet sen...?!En besvikelse för barnen på marknaden. För egen del är det ungefär samma som att stirra på "myrornas krig" på TV på alldeles för nära håll - jag blir yr. Folk överallt. Usch!

Direkt efter det fortsatte vi till storstan norröver. Skor till sonen, där tårna inte trillar ut, införskaffades. Äntligen! Det fina vädret gjorde väl att alla andra var på annat håll, för det var otroligt lugnt för att vara en lördag på köpcenter! Inte mig emot!

Önskar jag kunde gjort som den lilla i stan...

Väl hemma igen på sena eftermiddagen blev det en tur ut i lagården, middag och en stunds lek med barnen innan läggning och jag rullade ut med harven för att mylla ner gödseln drängen spridit under dagen. Bara att koppla av harven och nanna kudden sedan.

Igår blev det en rallystädning av huset, besök av Mor och B med skogspromenad och picknick, innan vi senare gick ner till sjön och fikade även där. Mor lurades mot sin vilja ut till bikuporna så där stod vi tre generationer - en på behörigt avstånd, en plockades i kupan och en som "fångade bi" i handen. Gick bra enda tills maken kom dit och höll fram en ram mot svärmor för att visa drottningen (från det ilskna samhället) varpå hon fick ett stick i låret. Där sjönk han i graderna;)Rätt som han cyklade small det så kajorna lyfte! Tur det var i trädgården!

Sen lugnet lagt sig blev det till att gå ut och packa ihop den sista plasten, maken åkte till föräldragården och hämtade fjolårets tomma utsädessäckar. Medan han var iväg rotade jag lite i en rabatt, skulle stoppa in näsan för nåt efter ungefär en halvtimme och hörde lillan i andnöd efter för mycket skrikande. Ohps. Hon fick följa med ut i vagnen med en ny flaska välling och slocknade senare.

Ett försök att kväva otillräckligheten - lägga fokus på det som gjorts under dagen istället för det som borde gjorts. Man sitter ju inte bara och rullar tummarna även om att-göra-listan påvisar det...
Inte bara negativt. Väldigt fint ute halv sex på morgonen. Något jag vanligtvis är ovetandes om!

Dagen stirrades igång med en slaktko som hoppat genom en foderhäck och halvt skurit av sig benet - slakt lite hastigt och lustigt. Hon var inte värd varken pengarna eller lidandet för veterinären. Plastinsamling under förmiddagen som drängen körde iväg till. Maken i stan hos sin revisor och jag och lillhönan ska till BVC om en stund - slutbesked om hennes syn. Vilken det för övrigt inte är några större fel på, men det ska ner i journalen också...!

I eftermiddag Bokbuss och fika hos di gamle. För min del blir det till att hoppa över och harva ner gödsel jag tänkt muta drängen till att köra ut, och fixa såbädd. Har en viss vision om att det ska vara sått innan torsdagens regn. Wish me luck...!

Äntligen har vi fått förklaringen till varför chokladen tar slut så fort. Alla ska ju ha sitt lördagsgodis eller?!---


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mor Mon, May 07, 2018 21:42:39

Skönt med en någorlunda lugn söndag innan veckan började........