En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Livspussel

Bondelivet 2018Posted by Åsa Thu, April 26, 2018 21:23:51

Idag har livspusslet gjort sig påmint mer än vanligt. Och utnyttjandet av den där staben.

Kvart över sju imorse rullade en lastbil in med årets utsäde. Äntligen! Inte för att jag behöver det för dagen eller så, men blev lovad det i mitten av mars, och lite surt är det om sådden blir försenad för försenad leverans!

Grabbträff!

Den lilla fick läkartid. Aningens piggare/mindre gnällig, men inte en matbit och endast en klunk mjölk gick ner.

Samtidigt stod en tjur upplastad på kärra och väntade på överlastning i min kärra... Tre timmars resa tur och retur, förhoppningsvis smidig lastning och tid att passa på vårdcentralen...

Utfodrade i lagården men struntade i uterundan, den tog drängen och fru. Gick in och försökte få i den lilla lite, packade ihop oss - krävs rätt mycket mer när en fjortonmånaders ska med mot när man åker själv! Drängen åkte ut till föräldragården med utsädet, jag hämtade min tjur. Den lilla somnade efter en halvmil och sov sedan över lastningen och vaknade till ett par minuter innan paus. Allt enligt planen och drängen mötte upp med bil på knappt halva hemvägen.

Malte försvann! Jag är inte van vid att djuren lägger sig under färd!En blick över axeln innan arbetskläderna skuttades ur där bakom bilen. De vanliga låg i en kasse i bilen, som tur var! Tror bara drängen blev vittne till min striptease. Unge och väska i bilen som styrde mot samhället och drängen tog traktorn på den nu bekanta hemvägen till gården.

En snabb lunch på fiket för min del och lyckades få i den lilla en kvarts banan. Sen doktorn.

I väntan på läkaren och urinprov."Bara" öroninflammation blev domen - känns som en lättnad ändå då jag börjat bli skum för lunginflammation med hennes hosta.

Hem och lastade ur tjuren. Hoppas han landar i det nya snart, för det var inte det temperament jag haft på de andra hämtade tjurarna... Rentav väldigt stirrig, men det kan ju också vara förlåtligt de första timmarna.

Imorgon blir det nästan samma väg för ett lass spannmål.

Sen är det vår också! Gick ner till sjön för denna bilden: Och fick gensvar från fyrtio kor och säkert tjugofem kalvar som tyckte de kunde få betesflytt...!God natt


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.