En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Julpyssel och blandade resultat

2016Posted by Åsa Wed, December 21, 2016 20:04:02

"Man var väl nykter imorse, men nu börjar det ordna upp sig..." Nja, nykterheten går väl att diskutera men nog börjar det ordna upp sig!

Mannen är någorlunda på benen efter ett par dagars soffläge. Det underlättar när han är uppe, så att säga.

En tur till mataffären igår, innan julruschen börjar på allvar, en stund på soffan (eller sängen med katten, snarare) för att landa efter ett par rejält oroliga nätter från alla håll, och kurering av ännu en laddning blodtrycksfall (spännande när man går bland djuren...)

Hereford på rad. Jag tror faktiskt att de är lite raskännare...

Idag en sväng till stan för att lämna in mannens telefon som la av i torsdags, för att hoppa igång i söndagskväll och stendö när han satte tillbaka sim-kortet. Tur att jag hann rädda hans bilder medan den låg i koma, innan den dog. Säkerhetskopiering? Varför då?! Självklart går det inte på garanti, då telefonen är använd och dessutom fått ett par knappt synliga repor på baksidan (efter 1,5 år), så den är givetvis tappad och därför trasig... Men förhoppningsvis täcker ändå försäkringen han tecknade när han köpte den... Ett nytt sim-kort som passar i den aningens äldre Samsung han fick låna av Mors B, så var det uppdraget utfört. Sen till apoteket i stan som har extra inriktning på djur, för uthämtning av lus- och avmaskningsmedel (som vi la till efter veterinärdiskussion i torsdags, det skadar väl inte i alla fall) till mina ungdjur i lagården, som de givetvis inte hade. Eller jo - de hade en liter, jag har fått fem liter utskrivet då det doseras efter vikt, och vi gjorde ett grovt överslag på att jag har drygt 30 ton djur kliandes i lagården. Så de får gno och härda ut till nästa vecka, tyvärr, kossera.

En laddning lussebullar är äntligen gjorda, jag rullat ut, sonen knorrat ihop och dottern pillat i russinen. Så har vi hunnit med att hämta gran också! Nu ska vi bara hitta den förrymda julgransmattan...! "Det är ingen ordning med allting!", som Pippi sa.

Barnen nattade och en laddning vedervärdig lakritskola kokar på spisen (vad gör man inte för kärleken...?!) Dags att rasa i soffan!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.