En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

En vardagstidsdag

2016Posted by Åsa Tue, August 09, 2016 21:17:00

Idag borde jag flyttat djuren här hemma, men det har tagit emot att springa ut mellan skyfallen! Förhoppningsvis stannar de i sin hage tills imorgon, annars är den dagen räddad från planering! Barnen på dagis, och glada för det. Några fler barn kommer för var dag nu, så de verkar vara nöjda. Ska försöka vända tillbaka dygnet på dem i alla fall...

Idag har jag hittat lite motivation igen. Åtminstone tagit mig i kragen tillräckligt mycket för att starta några projekt som jag sedan varit tvungen att ro i hamn.

- Frysboxen urfrostad, nu vet jag definitivt exakt vad jag har i botten, Hans. Du som inte trodde mig.

- Hittade 2,5 kilo hallon som rykt i saftgrytan tillsammans med en skvätt blåbär och några gamla äpplen. Riktigt blandsaft alltså! För det är väl det det heter, när äpplen blandas i?! I alla fall i affären!

- Tog fram en hemma-fläskbit som är lagd i saltlake för rimning.

- I detta nu puttrar tre kilo grytbitar av älg på spisen tillsammans med ett par omgångar gula kantareller, direktimporterade ur boxen!

- Hittade dock bara en ynkans liten bit vetelängd. Därav rensningen av bär, så det finns plats för en nitto bullar snart igen!

- Mangeltvätten har hamnat på altanen för att fuktas, men är ännu inte omhändertagen. Kanske ids jag, annars får den fortsätta stå tills en annan dag!

När boxen var tom passade jag på att flytta den tvärs över hallen uppe. Det gamla fina, ofunktionella skrivbordet ska bort (det samlar mest urvuxna barnkläder som ska sorteras in i klädkammaren - sen) och ett fint gammalt skåp med massa gömd förvaringsmöjlighet ska dit. Ska bara intala mig att måtten stämmer med det begränsade utrymmet, att det ens går att ta uppför vår branta, svängda trappa. Och sen ska mannen övertygas också. Den detaljen med...

Blev smärtsamt påmind om VARFÖR frysboxen stått i hörnet och dolt väggen. Tidigare boendes katter tyckte det var en perfekt klösbräda...

Det röjs lite mellan varven också. Fyllt en kartong från köket med sådant som vi aldrig använder. Varför ska det stå och ta plats när vi redan har ont om den? Ska ta en räd i undanlagda leksaker också så småningom, men det ska ske när barnen är på behörigt avstånd. Sonen måååååste ju ha kvar sitt bilgarage tex. Det som han packade upp ur kartongen och sedan aldrig har tittat på, av en så enkel anledning att han aldrig lekt med bilar, och garaget är för olikt en maskinhall, så han tar hellre tomma flingpaket...

Men jag minns ju själv hur jag förbannat min egen mor så många gånger för att hon aldrig lyssnat på mina spara-argument. Nu är man där själv - ett bra eller dåligt tecken att man börjar inse det? Ålderstecken kanske... (Jo, jag hör dig, mamma)

Hönshuset är delat igen. Bra med dörrarna mannen satte dit. Burit in tupparna från sina 5+6 burar - tyckte det började bli trångt för dem. Nu återstår det att se om det går bra eller om de slår ihjäl varandra i natt, då får jag väl bära ut några igen! Och måste förstås hålla koll på om hönorna vågar gå in, med massa ungtuppar på andra sidan nätet. Vill någon köpa tupp förresten? Några är fantastiskt fina, men när rötmånaden är över ryker de i frysboxen, om det inte krävs tidigare!

Ordning och reda, pengar på freda? Denna bild tillägnar jag med återgäldad kärlek till min älskarinna som sände mig kärlek efter förra inlägget;)

Kallt och rått på dagarna, denna vind alltså, men underbart med lite svalare nätter. Nu kan jag ställa ut min köttgryta på verandan direkt från spisen, så står den svalt och gottar sig tills imorgon!

Ps. Till er som säger att ni vill kommentera, men inte vet hur. Under inlägget - klicka på "kommentarer", skriv vad ni vill och fyll i koden som står. Klart!