En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Alternativa yrken önskas

2018Posted by Åsa Thu, October 18, 2018 21:46:46

SvenKörning längs länsvägen med vetskap om att många av de som tittar ner hajar till när det är en tjej i maskinen...

Man bör alltid ha en plan B på det mesta man gör. Jobbar man med djur är det bra att fortsätta med plan C, D, och E, för att vara beredd att skutta till plan Q direkt om det är vad djuren vill. Om nu bonneriet skulle skita sig, vilket det känns som allt som oftast vid bankbesök, så kan det vara bra att fundera på alternativa karriärer. Förslag mottages tacksamt så jag inte står helt handfallen om-i-fall-att! Själv har jag några planer på lut, senast en utökning av "traktorterapin" - ett utryck Jirka myntade för många år sedan;

För ett tag sedan gjorde jag ett enormt misstag. Jag flyttade ett litet internt skämt utanför den lilla internboxen och provade den på en ny stjärna. Det skulle jag inte gjort för det höll på att gå rent åt helvete! Jag skrämde bokstavligen skiten ur personen, eller lungorna i alla fall. Jag skämdes i flera dagar efteråt, men så kom plötsligt ett Tack. För att jag skrämt igång känslorna! Även de bra känslorna. Och nyligen var jag lite nyfiken (otippat va?!), så frågade hur det kändes, och fick ett härligt besked följt av Tack för din medverkan!

STOOOOPP! skrek jag. Möjligen jag gav en omedveten knuff, eller möjligen en rejäl spark i arslet, men medverkan... Herregud vilka bilder det gav! Men det är lugnt. Ska bara hämta andan lite sen ska nubbarna i pannan odlas fram, var så säker!

Lyckliga känslor å deras vägnar, blandat med en egen växande trötthet. Tycker jag försökt hålla torka-spökena borta i sommar, men jag kan inte ljuga om att de figurerat i utkanten hela tiden. Och sanningen att säga har man nog varit mer på tårna än man velat erkänna. Och det tar på krafterna, känner jag nu. Kommer inte maten fort nog får man göra vad man kan! Undrade en stund om jag sniffat för mycket diesel vid dunktömningen i Fiaten. Det var många hus där!

Jag nämnde min foderönskan igår. Vid frukosten idag räknade jag till 250 pressade balar denna omgången. Ytterligare fyrtio körda idag, och i runda slängar ligger tio hektar till slaget. Behöver jag beskriva lättnaden som smyger sig på?! Löv mättar nog också! Ni vet vilka ni är, även om vi kanske aldrig träffats i fysisk form. Tack!

Det går helt okej så länge jag är igång, men minsta paus... Tiggde skjuts från föräldragården för att slippa dra hem ekipaget ännu en gång då jag fortsätter på samma ställe imorgon. Men fråga allvarligt inte om jag verkligen var vaken på hemfärden. Härligt att ställa upp på att köra hem mig och få noll respons tillbaka. Uppskattat var det i alla fall, även om jag inte vet riktigt HUR jag kom hem så uppskattade jag ATT jag kom hem. Drängens fru lämnade över barnen som nattades och sen var det dags för en efterlängtat middag.

Maken är och vårdar en av sina gamla relationer, själv har jag inte ens katten hemma, så det är tyst och lugnt.
God natt.