En ung bondes vardag

En ung bondes vardag

Julefrid på skroten

2016Posted by Åsa Sun, December 25, 2016 20:01:06

Innan jul måste man ju göra sig skuldfri... Det var en hög att ta hand om...

Varför ligger Länsstyrelsen i Jönköping i Överkalix?!!

Lillejulafton gjordes ett familjeryck och hönorna fick julfint!

Satsade på ett alternativt pepparkakshus i år! Sonen har dekorerat allt utom älgen längst fram (dotterns) och det rutiga hjärtat (mitt)

Ingen jul utan lite strul... En halvt lös kviga är ju dock både snabbt och enkelt åtgärdat!

Julaftonsmorgon och barn bubblandes av förväntan... Firade lite smått kvällen innan med svägerska/syster/faster och familj med tomtegröt och skinkmacka. Så sonen underhöll sig med sin nya radiostyrda traktor medan jag gick till lagården. Det där berget under granen var väldigt lockande och jag var nog den elakaste häxan i världen som propsade på att vi skulle äta frukost också innan klapparna öppnades. Sonen hade inte "kunnat sova en blund på hela natten" och hört hur tomtenissarna tassade runt nere medan de fyllde på under granen - tomten hinner ju inte med alla ställen!

En paketöppning hemma alltså, stekning av prinskorvar till knytkalaset och en dusch innan det drogs iväg till min moster för firade. Mat, mat och åter mat. Speedade barn som hela tiden väntade på mörkrets inbrott då vi hört rykten om att tomten skulle komma. Som tur var så höll hans schema ganska bra och en stor säck med klappar släpade han på!

(Gammel)Morfar blev rastad! Tomten var snäll, men lite läskig!

Den nya älgstudsaren fick snabbt skjutas in! Tomten hann tack och lov undan skottlinjen innan!

Några bröt upp därefter, vi andra landade för gröt och skinkmacka och lugnet började lägga sig. Åkte hemåt kring sjutiden och barnen somnade gott i bilen när vi var nästan hemma. Således anlände även julfriden för oss andra två.

Krasch i soffan med en av de nya böckerna, mannen slocknade en stund innan han åkte iväg som vaktmästare på midnattsmässan och jag sov som en gris när han kom hem!

Dessförinnan hade drängen ringt och ursäktat att han inte matat mina hönor under eftermiddagen, (men jag hade ju inte bett honom!) och undrade om jag kunde hjälpa dem att få igång DVD-spelaren så de kunde titta på sin julklappsfilm.

Burka, sorgflor, eller bara pedofili - bedöm själva vad mannen gör under flickans kjol...

Idag har kossorna skickats tillbaka över vägen ännu en gång. Sjön har gått upp, så även tjälen i backen i den sorgligt blöta vinterhagen, så nu satsar vi på att spara på marken där ännu en stund...

Inne har det varit lugnt. Framåt middag kröp jag ur understället till förmån för mysbyxor, mannen kom i ett par jeans ungefär samtidigt och sonen har sprungit runt i sin tomtedress som han sov i inatt. Helt enkelt mest skrotat runt och tagit det lugnt. Gott!

God fortsättning allihop!